Billie's Craft Beer Fest

 

BREWERS

TICKETS

PRACTICAL

FAQ

CONTACT

BIERLIJST

 

Billiebers volg ons op

Billie's Bierkafetaria

Billie's Bierkafetaria instagram

Billie's Craft Beer Fest

#BCBF2017

FAQ

Nederlands

english

Wie is Billie?

Billie is een schattige Franse Bulldog. Hij hangt meestal rond in zijn eigen craft beer bar, Billie’s Bier Kafétaria, die hij opende in december 2013. Ook al is hij dol op deze plek had hij toch het gevoel dat er iets miste. Billie had een droom over een magische plaats waar bierliefhebber- en brouwer kunnen samenkomen om craft beer te bejubelen, erover te discussiëren en ervan te genieten. Het is met deze gedachte in het achterhoofd dat Billie met trots Billie’s Craft Beer Fest aan jullie voorstelt. Lang leve Billie!

Zal Billie zelf te vinden zijn op het festival?

Nee, Billie heeft een bar in goede banen te leiden. Hij is een bezige, doch trotse hond. Het zou dus kunnen dat hij op een gegeven moment toch even het festival eert met zijn aanwezigheid, al was het maar om de sfeer op te snuiven. Billie komt en gaat wanneer hij wil.

Wat valt er te verstaan onder All-in?

Billie’s Craft Beer Fest werkt met een ALL-IN TICKET FORMULE. Een all-in ticket omvat toegang tot het festival, een BCBF proefglaasje, ongelimiteerd proeven van bier (ongeveer 300 verschillende bieren te proeven: +-150 op zaterdag en +-150 nieuwe op zondag) en een (hervulbaar) flesje water (eten, andere dranken en tattoo's niet inbegrepen).

Waarom All-in?

Waarom opteren we voor deze formule? Allereerst om tegemoet te komen aan onze primaire doelgroep. Met BCBF willen we de echte bierliefhebbers aantrekken. Dan geldt al onmiddellijk dat het hier niet onbeperkt drinken betreft, maar wel ongelimiteerd en vrij ontdekken en degusteren van bieren. Je kan voor veel minder geld veel meer verschillende bieren ontdekken en uitproberen. Je bent als liefhebber vrijer: wil je maar een lekje in je glas dan kan dit, wil je meer kan dit ook. M.a.w. je bepaalt zelf je hoeveelheid zonder dat het je extra kost. Bovendien willen we mensen aanmoedigen om nieuwe bierstijlen/brouwerijen die ze niet kennen een kans te geven. Met een tokensysteem merk je dat mensen sneller op veilig spelen. Ze blijven bij de gekende brouwerijen en/of bierstijlen. Met onze all-in formule willen we dat mensen sneller ongekende bierstijlen/brouwerijen uitproberen. Slaagt het tegen, kost het de bezoeker niets extra. Ten slotte denken we ook nog aan het gemak van de bezoeker: een all-in formule betekent dat men niet in de rij moet staan om tokens aan te kopen en men niet aan elke brouwersstand tokens moet bovenhalen. Wachtrijen worden beperkt tot een minimum, waardoor de bediening in het algemeen een stuk vlotter kan verlopen. Kortom, bij BCBF staat de beleving en het gemak van de bezoeker centraal. Vandaar ook onze slogan “No crap, just craft”.

Zijn er op zondag andere bieren te degusteren dan op zaterdag?

Ja, in totaal zullen er ongeveer 300 bieren te proeven zijn: 150 op zaterdag, en 150 andere bieren op zondag.

Zijn er van de brouwerijen ook brouwers aanwezig op het festival?

Ja, voor het merendeel van de brouwerijen geldt dat er één of twee van de (hoofd)brouwers aanwezig zullen zijn.

Zijn er minimum vereisten betreffende leeftijd om toegang te krijgen tot het festival?

Ja, om toegang te krijgen moet je minstens 16 jaar oud zijn. Zorg dat je zeker je identiteitskaart bij je hebt, aangezien je altijd kan gevraagd worden om dit te tonen.

Om hoe laat wordt het laatste glas geschonken?

Het laatste glas wordt 20 minuten voor sluitingstijd geschonken.

Wat zijn mijn vervoers- en parkeermogelijkheden van en naar het festival?

Het is mogelijk om in de straten rond het festival te parkeren en er is een grote parking voorzien naast de locatie. Ook is er een grote parking voor bussen aanwezig. Toch raden we sterk aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor meer informatie over openbaar vervoersmogelijkheden, verwijzen we u graag door naar onze practical pagina.

Mag ik eigen flessen meenemen?

Ja, bottle sharing is toegestaan aangezien dit een festival is voor craft beer liefhebbers. We houden wel een maximum van 2 flessen per persoon aan.

Wat mag ik NIET meebrengen op Billie’s Craft Beer Fest?

Het is niet toegestaan om het festival te betreden met de volgende objecten: eigen eten en drinken (biertjes om te bottle sharen en water niet meegerekend), drugs, plastieken flessen, puntige, scherpe of stompe voorwerpen, vuurwapens of andere objecten die als wapen gebruikt kunnen worden, objecten die een negatief effect hebben op de veiligheid, de gezondheid of het welzijn van bezoekers en elk ander object dat als gevaarlijk aanzien kan worden door de organisatie. Wij reserveren het recht om een individu (of individuen) discreet van het festival te verwijderen wegens ongepast gedrag. Zij zullen door de security naar buiten geëscorteerd worden en niet opnieuw binnengelaten worden op het festival.

Wat is het teruggavebeleid?

Er is geen teruggave beleid omtrent eender welk ticket type.

Moet ik een afgedrukt ticket meenemen naar het evenement?

Nee, wel moet je jouw ticket in een of andere vorm meebrengen, hetzij afgedrukt, hetzij op je gsm. Als we het ticket NIET kunnen scannen, wordt het aanzien als NIET geldig.

Is het oke als de naam op mijn ticket niet overeenkomt met de naam van de persoon die het festival bezoekt?

Ja, het ticket kan gebruikt worden door iemand anders zolang de persoon in kwestie ouder is dan 16 jaar.

Mogen we onze kinderen meebrengen?

Nee, hoeveel we ook van kinderen houden is dit absoluut niet de ideale plaats voor hen. We maken een uitzondering voor kinderen die nog niet op eigen benen kunnen staan en in hun kinderwagen blijven.

Zijn honden toegestaan op het terrein?

Ja, honden zijn toegestaan op het terrein, ook al raden we sterk aan om hen niet mee te brengen aangezien festivals van eender welke soort als zeer stressvol ervaren worden door onze trouwe viervoeters. In het geval je toch je hond meebrengt, onthoudt dan dat Billie steeds de baas is.

Is het evenement toegankelijk voor mensen met verminderde mobiliteit?

Ja, Waagnatie is volledig toegankelijk gemaakt voor mensen met verminderde mobiliteit.